Povestea Suzanei Măndrean, bătrâna de 88 de ani care face stretching în fiecare dimineaţă VIDEO

Are 88 de ani şi spune că se mişcă precum o tânără domniţă, asta cu toate că nu a avut parte de o viaţă uşoară. De mai bine de doi ani bătrâna s-a apucat de sport, iar în fiecare dimineaţă face o serie de exerciţii, aşa cum a văzut la televizor.

26 mai 2014, 14:20
Povestea Suzanei Măndrean, bătrâna de 88 de ani care face stretching în fiecare dimineaţă VIDEO

Suzana Mândrean are 88 de ani şi locuieşte de când se ştie în comuna bistriţeană Budeşti, scrie citynews.ro. În urmă cu mai bine de 50 de ani soţul acesteia a murit, lăsând-o cu patru copii mici. Femeia nu s-a lăsat cu una cu două şi şi-a luat soarta în propriile mâini. Şi-a crescut copiii cum a ştiut mai bine, chiar dacă erau zile întregi în care nu avea ce să le dea să mănânce, iar după ce aceştia au ajuns oameni mari, fiecare la casa lui, bătrâna a descoperit o nouă pasiune – exerciţiile fizice de dimineaţă.

Citeşte şi Spune-mi ce zodie eşti ca să-ţi spun ce exerciţii fizice să faci pentru a slăbi

Cum se crapă de ziuă, femeia îşi ia un covoraş ţesut cu mâna ei, se pune pe jos şi face câteva exerciţii de stretching. Spune că într-o seară, pe când se uita la televizor, a văzut o emisiune în care un domn prezenta aceste exerciţii. A doua zi, dis de dimineaţă s-a apucat şi ea de astfel de exerciţii şi de atunci le practică cu regularitate.

„Băieţilor nu le place ce fac eu, zic muiere aşa bătrână ca dumneata. Nu te dor picioarele mamă cât umbli. Înainte de a mă apuca pe mine mă dureau şalele şi de aceea m-am apucat pentru că am văzut la televizor. După ce fac exerciţiile nu mă mai doare nimic în lume. Eu am văzut la televizor un domn, aşa s-a pus la televizor cum m-am pus eu. A zis oameni dragi, să vă spun ceva, puneţi-vă pe ce vreţi şi faceţi aşa – de cinci ori capul la stânga şi după aceea mă întorc pe spate şi mă întind.

Citeşte şi Exerciţii fizice pe canapea: Fii în formă acasă

La mulţi le-am spus să facă aşa, şi şchioapelor care umblă cu bote şi nu vor să facă, râd de mine şi spuneau că ce fac eu nu mai face nimeni. Fac de doi ani asta. M-am apucat la 86 de ani. În fiecare dimineaţă fac. Nu mă mai doare nimic, mă duc şi lucru toată ziua şi nu mă doare nimic. Vecinele mele toate-s vădănci (văduve n.r.) pe aici şi spun că ce fac eu nu mai face nimeni. Îs tinere dar nu le place. Eu şi pe drum mă duc tot fugind”, spune Suzana Mândrean.

Suzana mai spune că exerciţiile au ajutat-o foarte mult în ultimii doi ani, dar nu înţelege de ce nu vor şi alţii să facă la fel. „Nici copiii mei nu fac, că ar putea că săracii au lucrat de tineri. Cel mare de la 10 ani s-a apucat de lucru, când a murit tatăl lui”, mai spune Suzana Mândrean.