Poveşti BIZARE! Un ţăran din Transilvania a luat contact cu o fiinţă extraterestră în vara anului 1904

Unul dintre cele mai fascinante evenimente OZN s-a petrecut pe teritoriul României, cu mai bine de 100 de ani în urmă.

01 mai 2018, 09:08
Poveşti BIZARE! Un ţăran din Transilvania a luat contact cu o fiinţă extraterestră în vara anului 1904

Întâlnirea este descrisă cu lux de amănunte de Lucian Blaga, în „Hronicul și cântecul vârstelor”, o carte autobiografică. Personajul principal este un țăran român, care se întâlnește cu e entitate extraterestră, venită parcă dintr-o altă lume.

Evenimentul bizar se petrece în vara anului 1904, la marginea unui sat din Transilvania. Autorul nu amintește numele satului respectiv, dar ceea ce s-a petrecut depășește orice imaginație. Într-o zi oarecare de vară, un țăran transilvănean, merge cu căruța la câmp pentru a cosi fân.

În momentul în care a ajuns la locul de destinație, vede pe cer o roată de foc. Aceasta brăzda cerul cu o viteză uriașă. Țăranul este surprins de ceea ce vede, motiv pentru care atunci când a povestit pățania sa, a specificat de nenumărate ori că nu a adormit nicio clipă și că totul a fost real.

Iată textul lui Blaga:

„1904, în Transilvania. Un țăran se afla cu căruța la câmp. Deodată observă o roată de foc deasupra Munților Apuseni, care cobora spre pământ. Roata se apropia foarte repede, rotindu-se în jurul țăranului, care rămăsese țintuit în loc, fără niciun ajutor posibil. Când ea a fost aproape de el, s-a transformat într-o formă omenească: o creatură luminoasă, care îl examina îndelung pe țăran, fără să spună un cuvânt.”

Blaga considera că acest fenomen este o halucinație sau o închipuire, dar este posibil să nu fi avut mai multe informații cu privire la fenomenul OZN.

Nu este pentru prima dată când în întâmplările cu extratereștrii este menționată o roată de foc. De nenumărate ori, martorii din trecut au numit OZN-urile fie roți de foc sau chiar care de foc. De ce? Pentru că alți termeni de comparație nu aveau și pentru că tehnologia nu era atât de avansată ca în ziua de astăzi.

Este limpede că țăranul transilvănean a trăit o experiență terifiantă în acea zi și norocul sau ghinionul a făcut să se întâlnească cu o ființă extraterestră extrem de interesantă. Aceasta, inițial a avut forma unei farfurii zburătoare, pentru ca mai apoi să se transforme într-o creatură umanoidă, care reflecta lumina. Această creatură a fost pașnică, dar extrem de curioasă, dacă a ales să ia formă umană și să-l inspecteze pe țăranul român.

Mai multe informații cu privire la acest contact extraterestru nu se cunosc și nici alte materiale nu au mai fost publicate.

Sursa: efemeride.ro