POZA ZILEI: Metoda thailandeză anti-copiat la examen. Nu o să-ţi vină să crezi ce poartă elevii pe cap FOTO

O fotografie care îi arată pe elevii de la Universitatea din Bangkok purtând pălării ciudate din hârtie, pentru împiedica copiatul în timpul unui examen, a provocat comentarii încinse pe internet, după ce a fost încărcată pe Facebook ca o glumă.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 10:03

Profesorii de la Universitatea Kasetsart din Thailanda sunt în mijlocul unei controverse de proporţii după ce elevii lor au fost oblicaţi să poarte „ochelari de cal” din hârtie, nişte dispozitive menite să îi împiedice de la copiatul la examenele. O fotografie care arată în jur de 100 de studenți purtând pălării rudimentare anti-copiat a fost recent postată pe Facebook de către consiliul elevilor de la KU, unde a primit atât de multe reacții negative, încât a fost în cele din urmă ştearsă, potrivit OddityCenter.

Cu toate acestea, se pare că studenţii nu au fost obligaţi să poarte ochelarii de cal de hârtie, ci, de fapt, ei au fost cei care au sugerat asta.

„A fost un acord între noi. Nici un student nu a fost forțat să poarte pălăria. În schimb, toți au fost fericiți să facă acest lucru și au crezut că a fost distractiv. Ei s-au simțit mai relaxaţi în timpul testului”, a declarat Nattadon Rungruangkitkrai, un lector de la Universitatea Kasetsart, în timpul unei conferințe de presă.

Declaraţiile lui Rungruangkitkrai au fost confirmate de către membrii consiliului elevilor, care a continuat să explice că pălăriile anti-copiat sunt necesare, deoarece sala de clasă era prea mică pentru numărul de persoane care dădeau examenul, iar ei au fost forțați să stea foarte aproape unii de alţii.