Poziţii pentru dormit DĂUNĂTOARE. Iată care este poziţia ideală pentru somn

Somnul este foarte important pentru sănătatea noastră. Specialiştii susţin că avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte şi este important să reuşim să adormim cât mai devreme. Pe lângă aceste recomandări este important locul în care te odihneşti, salteaua pe care dormi şi poziţia pe care o adopţi în timpul somnului.

23 sept. 2014, 18:35
Poziţii pentru dormit DĂUNĂTOARE. Iată care este poziţia ideală pentru somn

Principalul disconfort pe care îl simţim în urma poziţiilor greşite adoptate în timpul somnului este durerea de spate. Lucrurile nu se opresc aici: de la dureri de spate se ajunge la dureri de gât, contracturi musculare sau chiar crampe abdominale, afirmă cercetătorii.

Cea mai dăunătoare poziţie este dormitul pe burtă, scrie one.ro care citează medicaldaily.com. Explicaţia este simplă: coloana vertebrală este afectată, iar muşchii sunt supuşi unor presiuni care pot provoca stări de oboseală. Cu toate acestea, Robert Philips, expert în limbajul corporal, susţine cu tărie că oamenii care dorm pe burtă sunt mai fericiţi şi mai zâmbitori.

Citeşte şi Importanţa somnului şi sfaturi pentru un somn sănătos şi odihnitor

Cei mai mulţi oameni dorm în poziţia fetală, cu genunchii la piept. Pe cât de comodă este această poziţie, pe atât de dăunătoare se dovedeşte a fi pentru coloana ta vertebrală. O astfel de postură în timpul somnului poate duce cu timpul la dureri de de spate. Cei care dorm în această poziţie sunt preocupaţi de problemele din timpul zilei, chiar şi atunci când dorm.

Care este poziţia ideală pentru somn?

Medicii ne oferă două variante: să dormim pe spate, cu braţele pe lângă corp, prevenind durerile de spate sau să dormim pe o parte, această poziţie fiind recomandată în special femeilor însărcinate.

Citeşte şi Cum să DORMI la ŞCOALĂ. Sfaturi practice pentru ORE PLICTISITOARE