Pragurile critice în relaţie. Cum treci cu bine de primii 3, 7, 10 şi 15 ani

În fiecare relaţie, după o anumită perioadă, apar clasicele probleme care dacă nu sunt rezolvate duc la destrămarea cuplului.

04 feb. 2014, 07:09
Pragurile critice în relaţie. Cum treci cu bine de primii 3, 7, 10 şi 15 ani

Potrivit studiilor sociologice, in fiecare relatie de durata exista patru praguri cruciale care prezinta riscul unei despartiri definitive, daca cei doi membrii din cuplu nu sunt atenti si nu isi dau silinta sa le treaca cu bine.

Aceste praguri ridica probleme diferite odata cu venirea lor iar aceste probleme sunt cauzate fie de cat de proaspat este cuplul, de gradul ce plictiseala ori de crizele de prsonalitate sau de imbatranirea prematura a cuplului.

Aceste praguri nu fac referire la compatibilitatea de caracter, fiind existente in absolut toate relatiile. Este vorba despre pragurile date de trecerea timpului care aduc cu ele o serie de posibile probleme ce pot fi depasite doar printr-o serie de analize interioare.

Sociologii si psihologii sunt de parere ca aceste praguri critice ale unei relatii au loc dupa primii 3 ani de relatie, apoi dupa primii 7 ani de relatie, apoi dupa 10 ani si in sfarsit dupa 15 ani. La fiecare dintre aceste patru praguri, in cuplu au loc schimbari de comportament care pot duce la destramare.

Pragul de 3 ani

Dupa 3 ani de relatie se poate spune ca pasiunea din cuplu a devenit simtitor mai mica. Dupa primii trei ani de relatie se simte o schimbare majora in primul rand in comportamentul sexual al membrilor cuplului. Astfel, dupa aceasta perioada se observa o lipsa de chef sau de pofta de a face sex iar de multe ori acest lucru duce la despartire. Putini stiu insa ca acest lucru este cat se poate de normal. Pofta de sex cu partenerul nu dispare de fapt, ci intra in normlitate. Mai direct, primii trei ani dintr-o relatie se bazeaza pe experimentare sexuala, este perioada in care cei doi membrii ai cuplului isi dau frau liber fanteziilor impreuna, pana cand ajung sa fie confortabili unul cu celalalt. Odata ce aceste lucruri se petrec, organismul si creierul nu mai simte nevoia sa cerceteze latura sexuala din punct de vedere instinctiv. Asa ca solutia in aceasta situatie este ca voi sa va angrenati in jocuri sexuale cat se poate de indraznete, sa discutati cat mai mult despre viata sexuala de dinaintea partenerului actual si chiar despre persoanele cu care ati dori sa faceti sex in timpul relatiei voastre. Aceste discutii vor aprinde din nouu flacara. Totodata, odata ce va relaxati sexual, veti observa ca orgasmul si climaxul sunt atinse mult mai repede.

Pragul de 7 ani

Pragul de 7 ani presupune aparitia unor probleme cauzate de sentimentul de irosire. Ambii membrii au impresia ca ar fi putut gasi pe cineva mult mai bun pentru ei si cred ca este necesar sa experimenteze viata si alaturi de alti parteneri. Aceste probleme apar in principal din cauza lipsei comunicarii si din cauza faptului ca lucrurile nu sunt spuse pe nume. Mai precis, dupa atata timp, ar tebui sa va permiteti sa fiti sinceri cu partenerii si sa le spuneti ce anume a ajuns sa va deranjeze la ei, fara sa va fie frica de cuvintele „Nu erai asa inainte”.

Trebuie sa va dati seama ca v-at schimbat amandoi, trebuie sa analizati ce fel de persoane ati devenit si sa uitati ca in urma cu 7 ani erati alti oameni. Ca sa treceti peste aceste probleme, ati putea sa incercati sa va redescoperiti unul pe celalalt si sa observati ce calitati a deprins fiecare membru al cuplului in ultimii 7 ani.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi HOROSCOP: Toate combinaţiile posibile între zodii. Găseşte-ţi zodia compatibilă