Prahova: Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Doi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiuni, fiind acuzaţi că au creat un prejudiciu de peste 15 milioane de lei. Unul dintre ei nu ar fi declarat toate operaţiunile cu produse petroliere realizate pentru a nu plăti TVA, impozit şi accize.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 16:28
Prahova: Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Potrivit DNA, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, Stanciu Ruxandra pentru evaziune fiscală şi Sandu Aurelian pentru complicatate la această infracţiune, cei doi fiind administratorii unor societăţi comerciale.

În perioada iulie 2006 – noiembrie 2007, Stanciu Ana Ruxandra  s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale desfăşurate (cu produse petroliere) şi a veniturilor aferente încasate”, anunţă DNA.

Cei doi au cauzat un prejudiciu în sumă totală de 15.254.808 lei, din care 3.210.022 lei reprezentând T.V.A de plată, 2.690.489 lei reprezentând impozitul pe profit, 7.860.754 lei reprezentând accize produse energetice şi 1.493.543 lei reprezentând T.V.A aferentă accizelor stabilite suplimentar.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.906.809 lei, reprezentând prejudiciul penal produs prin comiterea faptelor, la care se adaugă majorări şi penalităţi ce urmează a fi calculate şi comunicate pe parcursul procesului penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.