Prajitură cu fructe şi brânză

Mod de preparare Prajitura cu fructe si branza

RomaniaTV.net
21 iul. 2018, 06:33
Prajitură cu fructe şi brânză

Topiti untul si sfaramitati biscuitii pana obtineti un pesmet. Amestecati untul cu pesmetul. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 23 cm cu unt si tapetati-o cu pasta de biscuiti, pusa in strat uniform. Acoperiti cu pasta marginile si fundul tavii. Puneti tava astfel pregatita la frigider, pana cand preparati umplutura.

Puneti intr-un castron mai mare crema de branza. Frecati-o cu o lingura de lemn pana cand se lichefieaza. Adaugati zaharul si frecati in continuare 5 minute, pana cand aceasta se topeste. Adaugati pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale au fost bine incorporate, adaugati branza mascarpone, faina, vanilia, sucul si coaja de lamaie.

Omogenizati. Turnati compozitia in tava tapetata cu pasta de biscuiti. Intindeti uniform umplutura si coaceti prajitura la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Se tine la cuptor pana cand marginile sunt rumenitesi, la proba cu scobitoarea, mijlocul este ferm. Se stinge focul, se lasa prajitura in cuptor, cu usa acestuia deschisa inca o ora.

Intre timp preparati glazura, punand fructele taiate intr-o cratita, impreuna cu zaharul, vinul si apa. Puneti cratita la foc mic si fierbeti ingrendientele aproximativ 30 min sau pana cand caisele sunt foarte moi. Luati vasul de pe foc, adaugati gemul de fructe, amestecati si lasati la racit. Turnati glazura peste prajitura racita, uniformizati cu o lingura umezita. Topiti ciocolata si desenati cu ea motive decorative deasupra umpluturii.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici