Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican

Președintele Klaus Iohannis va vizita joi Expoziția Universală Milano 2015, iar vineri se va întâlni, la Vatican, cu Papa Francisc, informează Administrația Prezidențială.

13 mai 2015, 14:34
Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican

Înainte de plecarea la Milano, șeful statului va susține joi, în jurul orei 9,45, o declarație de presă la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a discutat cu Bruce Andrews despre creşterea investiţiilor americane în România

La Milano, el va participa la Expoziția Universală Milano 2015 cu tema „Hrănirea planetei, energie pentru viață”, unde va vizita pavilioanele României, Sfântului Scaun și Italiei.

Tot joi, președintele Iohannis se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Milano.

Vineri, șeful statului se va afla într-o vizită oficială la Sfântul Scaun.

El se va întâlni cu Papa Francisc, cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei, va vizita Bazilica Sfântul Petru, unde este înmormântat Papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, Iohannis va oferi o recepție în onoarea cardinalului Pietro Parolin, va vizita Colegiul Pontifical „Pio Romeno”, unde se va întâlni cu studenții români care studiază în instituțiile de învățământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunității Sant’Egidio și va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Citeşte şi: Victor Ponta şi Klaus Iohannis, discuţii pentru achiziţionarea a DOUĂ AVIOANE

Președintele Iohannis a efectuat, pe 27 și 28 aprilie, o vizită oficială în Italia.