Prea multe SELFIE-uri postate pe Facebook îţi pot afecta viaţa reală

Un nou studiu din Marea Britanie confirma faptul ca prea multe selfie-uri facute cu telefonul mobil si postate pe Facebook pot dauna relatiilor din viata reala.

18 iun. 2014, 09:05
Prea multe SELFIE-uri postate pe Facebook îţi pot afecta viaţa reală

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care obisnuiesc sa publice pe Facebook acelasi tip de fotografii personale tind sa fie mai putin agreabile pentru prietenii din mediul virtual, scrie protv.ro.

Aceasta se intampla pentru ca oamenii – nu vorbim aici de prieteni apropiati si de rude – nu ii apreciaza prea mult pe cei care isi pun intruna poze cu ei insisi. Trebuie sa ne aducem aminte ca toate posturile de pe Facebook sunt vazute de mai multe categorii de oameni: colegi de serviciu, parteneri de afaceri, familie, cunostinte, si fiecare grup de oameni are perspective diferite asupra informatiei pe care o vede pe Facebook„, sustine Dr. David Houghton de la Universitatea Heriot-Watt, cel care a condus aceasta cercetare.

Studiul, efectuat pe 508 participanti, a evaluat impactul mai multor tipuri de fotografii (portrete, prieteni, evenimente, peisaje, obiecte, animale) asupra relatiilor din viata reala a utilizatorilor de Facebook.

Rezultatul ar trebui sa-i puna pe ganduri pe toti utilizatorii de Facebook. „Cu cat mai multe portrete isi pune cineva pe Facebook, cu atat e mai probabil sa isi agaseze prietenii virtuali si sa devina antipatici, lucru care va dauna si in viata reala”, noteaza cercetatorii.

CITEŞTE ŞI FACEBOOK, schimbări neaşteptate după campania „Eliberaţi sfârcul”