Cristian Preda, chemat la Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României: Prigoana a început

Publicat: Miercuri, 14 Martie 2018 11:02 // Actualizat: Miercuri, 14 Martie 2018 11:02 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat că a fost chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu şi Tudose. El a precizat că trebuie să răspundă unui denunţ ”care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării”.

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc", a scris Cristian Preda pe Facebook.

Cristian Preda, care a fost medaliat cu ordinul Steaua României în grad de Cavaler în 2009, în calitate de consilier prezidenţial, precizează că "judecata" este programată pe 28 martie, la Cotroceni.

"Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt. Vom învinge!", a adăugat Preda.

Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a fost ales de Adunarea Generală a Ordinului în 2013. Componenţa consiliului este următoarea:

1. Ionel Haiduc, cavaler al Ordinului naţional „Steaua României" în grad de Mare Cruce (preşedinte)

2. Constantin Degeratu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României" în grad de Mare Cruce

3. Costin Georgescu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României" în grad de Mare Ofiţer

4. Şerban Brădişteanu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României" în grad de Mare Ofiţer

5. Mircea Geoană, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României" în grad de Comandor

6. Gabriela Firea, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României" în grad de Ofiţer

7. Ecaterina Andronescu, cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, declara, luni seara, că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, "gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară", astfel încât "statul român să corecteze aceste lucruri".

„Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni - gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic", a declarat Liviu Dragnea la România TV.

  • Consiliul de onoare al Ordinului naţional „Steaua României” (ales de către Adunarea Generală a ordinului întrunită în data de 19 septembrie 2013)
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristian Preda ordinul Steaua Romaniei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
18 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H