Predoiu: Am primit sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluţiilor CCR în corpul Codurilor penale

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că a primit din partea partidului sarcina să elaboreze un proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale în corpul Codurilor penale, adăugând că acesta ar putea fi gata în maximum 10 zile.

19 feb. 2017, 11:57
Predoiu: Am primit sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluţiilor CCR în corpul Codurilor penale

„Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un astfel de proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale în corpul celor două Coduri, ca să aliniem legile la deciziile CCR și la Directiva europeană privind drepturile omului și garanțiile procesuale. O să asamblăm, la începutul săptămânii viitoare, un grup de lucru care sperăm ca în 7 — 10 zile să finalizeze acest proiect, oricum estimez că ne vom mișca mai repede decât Ministerul Justiției. (…) După ce o să avem un text de lucru, ne vom întâlni în primul rând cu partidele din Opoziție pentru a purta un dialog pe acest proiect, dar nu excludem nici discuțiile cu PSD, pentru că avem tot interesul să fie o lege bună și să nu fie pretext pentru a introduce în legi tot felul de ‘inovații’ care de fapt urmăresc interese personale”, a spus Predoiu, duminică, într-o conferință de presă. 

El a adăugat că, în viziunea PNL, în plan legislativ, Codurile penale trebuie amendate strict prin introducerea soluțiilor CCR în corpul legilor și alinierea acestora la recenta Directivă a Uniunii Europene privind drepturile omului și garanțiile procesuale.

„Ajustările legislative nu trebuie să fie un pretext pentru subminarea Justiției. În plan imediat, în Parlament trebuie adoptată OUG 14/2017 și respinsă OUG 13/2017 pentru a elimina orice risc de aplicare a acesteia din urmă”, a menționat el.