Predoiu: În materie de RISIPĂ a BANULUI public, Guvernul Ponta este SUB cel din Trinidad şi Tobago

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, a declarat duminică, citând un raport recent al Formului Economic Mondial, că România ocupă un loc inferior Albaniei, Etiopiei şi Vietanamului în privinţa performanţei instituţiilor guvernamentale.

04 oct. 2015, 17:10
Predoiu: În materie de RISIPĂ a BANULUI public, Guvernul Ponta este SUB cel din Trinidad şi Tobago

„În ceea ce priveşte criteriul instituţional, pilonul instituţional, adică acel criteriu care evaluează performanţa instituţiilor guvernamentale, performanţa Guvernului, România ocupă locul 86, după Albania, care ocupă locul 84, după Etiopia care ocupă locul 83, după Vietnam care ocupă locul 85”, a spus Predoiu, care a afirmat că raportul este alcătuit „de economişti de elită”.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre negocierile dintre Dragnea şi Iohannis: „Era normal să râdem puţin”

Predoiu a mai remarcat faptul că în raport, în care sunt evaluate 140 de state în funcţie de 12 criterii, România este pe locul 111 „în materie de favoritism în deciziile oficialilor guvernamentali”, pe locul 114 „în materie de risipă a banului public, după Mauritania, după Trinidad şi Tobago, după Peru” şi pe locul 97 „în ceea ce priveşte etica şi corupţia instituţiilor guvernamentale”.

„Asta este faţa adevărată care se vede în lume a guvernului Ponta, despre care însuşi Ponta şi dl Dragnea ne spun în fiecare zi că e bun. Este foarte bun! Este foarte bun la corupţie, guvernul Ponta”, a comentat Predoiu.

Liderul liberal a susţinut că „vorbele” lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea „nu fac două parale dincolo de marginea Alexandriei, nici măcar la graniţa de Vest nu mai ajung” şi că actualul Executiv este „scamator”, încercând să acopere realitatea prin „propagandă”.

„În particular, socialiştii români mai suferă de o formă de utopie: ei cred că pot mistifica realitatea la infinit, indiferent cât de prost guvernează. Nu mai e aşa. Lumea este transparentă, societatea este deschisă şi se vede, domnilor Ponta şi Dragnea, goliciunea intelectuală, goliciunea de expertiză, goliciunea de eficienţă a Guvernului PSD pe care îl conduceţi”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.