Pregăteşte-te pentru plajă! Secretele unor picioare SUPERBE. Sfaturi de la Eva Longoria

 A venit vară acum este timpul pentru pantaloni scurţi şi papuci. Însă dacă vreu să ai picioare superbe şi să faci senzaţie pe plajă trebuie să le îngrijeşti într-un mod corespunzător.

20 iun. 2018, 20:37
Pregăteşte-te pentru plajă! Secretele unor picioare SUPERBE. Sfaturi de la Eva Longoria

Iata 6 sfaturi despre cum sa ai picioare superbe si sanatoase pregatite pentru plaja: 

1. Scapa de basici

Purtarea acelor sandale noi si la moda are un pret: basicile dureroase. Primul pas pentru a le preveni este, spun specialistii, purtarea unor incaltari confortabile. Alege incaltamintea facuta din piele sau din alte elemente moi, apoi incalta-te si plimba-te acasa timp de o ora pentru a fi sigura ca nu iti vor cauza durere mai tarziu. De asemenea, poti acoperi cu leucoplast cu rivanol orice punct dureros atfel incat sa previi frecarea pielii de pantof/sanda care sa creeze basicile. 

2. Cum sa previi si sa tratezi calcaiele uscate si crapate

Purtarea unor pantofi decupati la spate pot mari batatura pe calcai, iar mai tarziu va duce la craparea pielii. Daca crapaturile sunt foarte adanci trateaza-le cu ulei cu antibiotic si acopera-le cu bandaje. In acelasi timp insa, calcaiele uscate si crapate pot anunta fungi, psoriasis, probleme cu tiroida si diabet, iar daca esti ingrijorata ar trebui sa mergi la un specialist pentru un control. 

3. Fii atenta la slapi

Daca abuzezi de aceste incaltari vara este important sa stii ca te poti alege cu fracturi, dureri de calcaie si tendonite. Specialistii avertizeaza ca slapi nu sunt facuti pentru a fi purtati de dimineata pana seara. Insa daca nu le poti rezista atunci cand cumperi ai grija ca talpa papucilor sa fie mai groasa cu un suport pentru bolta piciorului. Si apropo de talpa: n-ar trebui sa o poti indoi (si nici in cazul pantofilor), in caz contrar inseamna ca nu ofera un suport suficient de bun pentru picior.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.