Pregătiri de război. Putin şantajează Occidentul: Rusia îşi face bază militară PERMANENTĂ în Siria

Rusia intenționează să transforme baza aeriană de la Hmeymim, din Siria, într-o bază militară permanentă, complet echipată, care să găzduiască efective permanente ale forțelor aeriene, a declarat o oficialitate de la Moscova citată de Xinhua, potrivit Agerpres.

11 aug. 2016, 05:49
Pregătiri de război. Putin şantajează Occidentul: Rusia îşi face bază militară PERMANENTĂ în Siria

„După ce se va conveni asupra statutului legal al Hmeymim, aceasta va deveni o bază militară completă a forțelor armate ruse, cu infrastructura adecvată,” afirmă Franț Klințevici, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Apărare și Securitate a Consiliului Federației Ruse (camera superioară a parlamentului de la Moscova), citat într-un raport publicat joi pe site-ul de internet al cotidianului Izvestia. El a precizat că la Hmeymim nu vor fi amplasate bombardiere strategice sau arme nucleare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Anchetă UE despre despre exporturi de armament, inclusiv din România, în Siria: Vânzări de peste un miliard de euro, în ultimii ani

Parlamentarul a declarat că Rusia înțelege că dacă nu se iau măsuri, va fi amenințată de terorism. „Dacă statele occidentale nu vor să cadă de acord asupra unor acțiuni comune, ne vom întări relațiile cu Siria, Iranul și Irakul„, a spus el.