Pregătiri pentru Ziua Naţională la Alba Iulia: Defilare cu 400 de militari şi 45 de mijloace tehnice de luptă

Aproximativ 400 de militari şi 45 de mijloace tehnice de luptă, între care transportoare amfibii blindate şi autospeciale de geniu, au defilat, joi, la Alba Iulia, cu ocazia repetiţiei generale pentru ceremonialul militar de Ziua Naţională.

30 nov. 2017, 15:45
Pregătiri pentru Ziua Naţională la Alba Iulia: Defilare cu 400 de militari şi 45 de mijloace tehnice de luptă

La ceremonialul militar de Ziua Naţională de la Alba Iulia participă aproximativ 400 de militari şi 45 de mijloace tehnice. Efectivele au fost suplimentate pe ultima sută de metri, iniţial fiind prevăzuţi 300 de militari şi 25 de mijloace tehnice.

Ca în fiecare an, ceremonialul se desfăşoară pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare sunt reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii, Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” şi ai Poliţiei Locale, scrie Mediafax.

Joi a fost organizată o repetiţie generală, la care au fost prezente puţine persoane, din cauza ploii.

Pe acorduri de fanfară, cei prezenţi au avut ocazia să admire mijloace tehnice de luptă şi sprijin, respectiv transportoare amfibii blindate, autospeciale de geniu sau autostaţii radio pentru subunităţile de transmisiuni.

Potrivit comandantul Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, colonelul Marcel Domşa, parada militară a fost înlocuită cu un ceremonial militar.

Ceremonialul militar dedicat aniversării zilei de 1 Decembrie este unul, spun eu, reprezentativ pentru Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne. Având în vedere faptul că în toate garnizoanele din ţară vor fi organizate evenimente, sigur că şi Alba Iulia este o garnizoană importantă şi în acest sens au fost stabilite de către Divizia 4 Infanterie Gemina, forţe care vor fi dislocate în Garnizoana Alba Iulia pentru a participa la acest eveniment. Pe lângă efectivele din Garnizoana Alba Iulia, vor mai participa efective ale MApN din garnizoanele Sebeş, Sibiu, Deva, Brad, iar din MAI, efective de la Târgu Mureş„, a spus Domşa.

Ceremonialul militar de la Alba Iulia va avea loc, în 1 Decembrie, la ora 13.00.

Citeşte şi PARADA 1 DECEMBRIE 2017: Militari din ţări aliate sau partenere, aeronave, tehnică militară de luptă şi armament