PRELATUL ESCROC: Bătrânele se SPOVEDEAU la el, iar PREOTUL din Constanţa le lua AVEREA

Un preot din Constanţa a păcălit mai multe enoriaşe care s-au spovedit la el mai mult decât ar fi trebuit. Preotul profita de vulnerabilitatea şi ignoranţa bătrânelor, cărora le fura cu acte-n regulă tot ce aveau.

RomaniaTV.net
03 feb. 2014, 16:44
PRELATUL ESCROC: Bătrânele se SPOVEDEAU la el, iar PREOTUL din Constanţa le lua AVEREA

Preotul Cornel Comănică Popescu, în vârstă de 40 de ani, parohul Bisericii Sfântul Ştefan din zona Gară CFR Constanţa, este cercetat penal de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa pentru înşelăciune, după ce o credincioasă în vârstă de 72 de ani l-a reclamat că ar fi escrocat-o.

Preotul escroc ar fi convins mai multe femei să-i cedeze case, terenuri sau chiar banii strânşi pentru zile negre. Rudele femeilor păcălite de prelat spun că acesta afla detalii despre credincioasele care veneau la el, la spovedanie, iar preotul reuşea să le tragă de limbă ca să afle ce avere au şi ce ar putea să îşi însuşească el de la ele, potrivit România TV.

Concret, femeia s-a plâns oamenilor legii că preotul s-ar fi angajat să aibă grijă de ea în schimbul garsonierei în care locuia. A dus-o la un notar, au făcut actele, iar preotul i-a luat casa, dar nu şi-a ţinut promisiunea şi nu s-a îngrijit de ea.

O altă bătrână s-a plâns că preotul Comănică Popescu ar fi înşelat-o cu două terenuri în valoare de câteva zeci de mii de euro. „În cauză, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice urmând a face propuneri legale prin unitatea de Parchet competentă”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa, informează liderudeopinie.ro.

În legătură cu preotul cercetat pentru înşelăciune, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au precizat că o anchetă în cazul său va fi declanşată abia după ce poliţiştii îşi vor termina treaba