Premieră în artele marţiale mixte. România a obţinut prima sa medalie de aur la Europenele de MMA

România a cucerit prima sa medalie de aur la Campionatele Europene de arte marţiale mixte (MMA), prin Mihai Dorobanţu, şi a încheiat competiţia cu un bilanţ de şase medalii.

25 iun. 2018, 10:14
Premieră în artele marţiale mixte. România a obţinut prima sa medalie de aur la Europenele de MMA

România a participat cu un lot de 11 sportivi, 8 la divizia de seniori şi 3 la divizia de tineret. Din păcate, România n-a reuşit să câştige nicio medalie la tineret, însă a compensat cu şase medalii câştigate la seniori: aur prin Mihai Dorobanţu, două de argint prin Ana-Maria Mavru şi Radu Zarioiu, medaliile de bronz fiind cucerite de Cristian Iorga, Raluca Dinescu şi Iulia Luiza Ghiţă.

De asemenea, românul care a participat pentru Austria, Bogdan Grad, a reuşit de asemenea să se claseze pe locul 3, alături de Cristian Iorga.

Radu Zarioiu şi Mihai Dorobanţu s-au dovedit foarte determinaţi, câştigând meciurile înainte de limită, amândoi cu tactică diferită. Radu este cel care a câştigat meciurile cu KO iar Mihai prin procedeu articular, armbar (tehnica articulară exercitată asupra cotului).

Este pentru prima dată când România câştigă o medalie de aur la un campionat internaţional de MMA, organizat sub egida IMMAF, concurenţa fiind una foarte ridicată. La această ediţie au participat sportivi din 26 de ţări la competiţia organizată de către Federaţia Internaţională de Arte Marţiale Mixte (IMMAF) în colaborare cu Federaţia Română de Kempo.