Premieră în Marea Britanie: Un bărbat testează un nou prototip de MÂNĂ BIONICĂ VIDEO

Un bărbat din Marea Britanie este mândrul posesor al primei mâini bionice din această ţară. El şi-a pierdut mâna dreaptă din cauza unui accident de jet-ski.

23 ian. 2013, 21:08

Noua mână a lui Chris Taylor are degete acţionate electric, pe care le poate mişca individual. Ea funcţionează pe baza impulsurilor trimise de muşchii din braţul drept. Bărbatul a fost admis într-un program care testa acest prototip în valoare de 47.000 de lire.

Mâna bionică, numită „mâna  Michelangelo”, are mai mulţi electrozi care sunt acţionaţi de semnalele trimise de muşchi. Astfel, posesorul membrului artificial poate închide sau deschide mâna. El poate face lucruri simple, cum ar fi să strângă obiecte în mână, să deschidă o uşă cu cheia, să folosească o furculiţă sau să îşi încheie nasturii.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost victima unui accident de jet-ski în anul 2009, când a căzut de pe ambarcaţiune. Mâna i-a rămas prinsă într-o sfoară şi i-a fost smulsă. Timp de trei ani el a purtat o proteză normală, care nu îl ajuta foarte mult, având nevoie de toate cele zece degete pentru a-şi continua munca de inginer.

„Am început să caut pe internet şi am văzut mâna Michelangelo. Apăruse şi în Marea Britanie şi era în teste. Sunt foarte mulţumit că am această mână. Va dura mai mult până o să mă obişnuiesc cu ea pentru că am stat mult timp fără să am o mână. Cred că va aduce o mare schimbare în viaţa mea. Acum am ceva la capătul braţului care imi este de folos”, a declarat Chris pentru The Sun.