PREMIERĂ în România. Doi şoferi, condamnaţi pentru ucidere din culpă după ce au parcat neregulamentar

Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă. Asta după ce un şofer care circula cu viteză a pierdut controlului volanului, a lovit maşinile celor doi, iar un om a murit în accident, informează România TV.

29 nov. 2016, 16:08
PREMIERĂ în România. Doi şoferi, condamnaţi pentru ucidere din culpă după ce au parcat neregulamentar

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au luat o decizie în premieră în justiţia din România. Doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar maşinile, acţiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă. Această decizie a instanţei vine după mai bine de 6 ani de la producerea evenimentului.

Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, dar magistraţii Curţii de Apel au menţinut decizia Judecătoriei. Instanţa a stabilit şi grade de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% din sarcina fiecăruia dintre inculpaţi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.

Citeşte şi Un şofer băut a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare după ce a provocat un accident în care un tânăr şi-a pierdut viaţa