Premieră în sistemul medical. O maternitate, închisă pentru malpraxis

Ca urmare a multiplelor cazuri de malpraxis semnalate la maternitatea din Mioveni, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a decis închiderea acestei unităţi spitaliceşti.

11 sept. 2013, 08:00
Premieră în sistemul medical. O maternitate, închisă pentru malpraxis

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a cerut închiderea definitivă a Secţiei Maternitate a Spitalul Mioveni. Această secţie se află în localitatea Călineşti, din judeţul Argeş, acolo unde până în urmă cu doi ani a funcţionat un spital în toată regula.

În anul 2011 spitalul a fost închis, însă această secţie a fost transferată spitalului de la Mioveni. În acest moment, cei de la DSP cer închiderea totală a acestei secţii, prin prisma faptului că în ultima vreme s-au înregistrat aici mai multe decese ale copiilor la naştere.

Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş efectuează anchete în cazul morţii unui nou-născut la maternitatea din comuna Călineşti.

Verificările în acest caz au început după ce un bebeluş în greutate de 4,3 kilograme a murit la naştere, pe 6 septembrie.

„Nu a fost depusă nicio plângere în acest caz, dar poliţiştii s-au autosesizat şi au început cercetările pentru ucidere din culpă. Pentru clarificarea cauzelor decesului, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

Georgeta Drăgoi, medicul care a asistat naşterea, a mai fost cercetată pentru ucidere din culpă şi malpraxis în urmă cu un an, după un incident similar produs pe data de 15 noiembrie 2012. Potrivit concluziilor expertizei medico-legale efectuate în acel caz, moartea nou-născutului a fost violentă şi s-a produs în urma unei hemoragii cerebrale ce a avut drept cauză un traumatism cerebral, iar pe cadavru au fost descoperite mai multe leziuni traumatice toraco-abdominale.