Premieră istorică în SUA: O femeie va conduce celebra Bursă din New York

Stacey Cunningham devine prima femeie din istoria americană care va conduce prestigioasa activitate a Bursei din New York (NYSE). Este pentru prima oară de când s-a înfiinţat această instituţie, acum 226 de ani, anunţă presa newyorkeză. 

22 mai 2018, 17:30
Premieră istorică în SUA: O femeie va conduce celebra Bursă din New York

După mai bine de o jumătate de secol de când Muriel Siebert a devinit prima femeie care a reuşit să ocupe o funcţie în cadrul prestigioasei  instituţii bancare, NYSE, Stacey Cunningham reprezintă o nouă generaţie de lideri-femei în cadrul aceleiaşi instituţii, a comentat conducerea instituţiei-mamă, ICE, într-un comunicat.

Stacey Cunningham este în prezent directoare de operaţiuni la Grupul NYSE care regrupează platformele electronice NYSE American şi NYSE Arca. Cunningham îşi va prelua, oficial, funcţia vineri.

„Sunt sigură că Stacey, care a făcut primul pas în calitate de stagiară la Parchetul NYSE în 1994, va continua să îmbuntăţească şi mai mult activitatea acestei instituţii vitale”, a comentat PDG-ul casei-mamă a ICE într-un comunicat dat publicităţii. 

În ciuda creșterii burselor de valori și a tranzacțiilor electronice, Bursa de Valori din New York a reușit să își mențină specificul și rămâne una dintre ultimele piețe bursiere în care brokerii sunt prezenți fizic pe platforma de tranzacționare.

NYSE mai găzduiește şi multe IPO-uri în clădirea sa de pe Wall Street. Conform datelor de la Cboe Global Markets, NYSE Group găzduiește acum aproximativ 22% din tranzacționarea de acțiuni din SUA, față de 19% pentru Cboe și 19% pentru Nasdaq. Ultima platformă este de asemenea condusă de către o femeie, Adena Friedman, din 2017.