Premieră olimpică: O judoka este autorizată să lupte cu vălul islamic pe cap

Judoka Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani, una dintre cele două femei saudite aflate în premieră la Jocurile Olimpice, va putea participa cu vălul islamic pe cap la întrecerea de la Londra, a anunţat, marţi, Comitetul Olimpic Internaţional.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 12:35
Premieră olimpică: O judoka este autorizată să lupte cu vălul islamic pe cap

Putem confirma că Federaţia Internaţională de Judo şi Comitetul Olimpic Saudit, sub auspiciile CIO, au ajuns la un acord pentru ca sportiva să poată participa la întrecerile olimpice. Federaţia Internaţională de Judo îi va permite sportivei să lupte cu vălul islamic pe cap. Este o soluţie acceptată de toate părţile„, se arată în comunicatul CIO, care îi permite sportivei saudite Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani să poarte vălul islamic la JO 2012.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, declarase cu o zi înaintea începerii Jocurilor Olimpice că sportiva saudită nu va putea lupta dacă nu acceptă să-şi dea jos vălul islamic.

În vârstă de 18 ani, Shahrkani urmează să o întâlnească, vineri, în primul tur la categoria plus 78 kilograme pe portoricana Melissa Mojica, locul 13 în clasamentul mondial.