Premierul britanic Theresa May câştigă VOTULCRUCIAL pentru Brexit

Publicat: Miercuri, 20 Iunie 2018 18:53 // Actualizat: Joi, 21 Iunie 2018 09:23 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic Theresa May a câştigat miercuri un vot crucial privitor la rolul parlamentului în aprobarea acordului final cu Bruxelles-ul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce a făcut unele concesii parlamentarilor eurofili din propria formaţiune, Partidul Conservator.

Camera Comunelor (camera inferioară a legislativului britanic) a respins, cu 319 voturi împotrivă şi 303 voturi pentru, un amendament care le-ar fi permis parlamentarilor să controleze procesul Brexit dacă guvernul condus de Theresa May ar fi incapabil să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană.

Ulterior, deputaţii britanici au adoptat o propunere a guvernului May care îi acordă parlamentului un posibil drept de opinie asupra acordului cu Bruxelles-ul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Noul text îi conferă preşedintelui forului legislativ puterea de a decide dacă parlamentul poate propune amendamente.

Şefa executivului britanic reuşise săptămâna trecută să anuleze protestul deputaţilor eurofili din partidul său, promiţându-le un amendament de compromis. Duminică, Theresa May a replicat că a auzit preocupările parlamentului, dar că acesta nu poate pretinde "să lege mâinile guvernului în negocieri" şi "nici să se împotrivească voinţei poporului britanic de a părăsi UE".

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendamente Brexid Marea Britanie Parlament Theresa May vot crucial
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
18 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H