Premierul croat şi-a început vizita în România printr-un dineu de lucru oferit de prim-ministrul Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, şi-a început vizita oficială în România, joi seara, printr-un dineu de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 18:32

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la dineul de lucru oferit de prim-ministrul român în cinstea înaltului oficial de la Zagreb au fost invitaţi să participe toţi membrii Executivului de la Bucureşti.

„Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE. Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial”, precizează sursa citată.

Vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene, se mai arată în comunicat.

În cursul zilei de vineri, premierul croat va purta convorbiri oficiale cu şeful Executivului de la Bucureşti la Palatul Victoria, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament.