Premierul Dacian Cioloş, după vizita la Spitalul de Arşi: Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal

Premierul Dacian Cioloş a ajuns, miercuri dimineaţă, la Spitalul de Arşi, unde se va întâlni şi va discuta cu victimele incendiului din clubul Colectiv. Acesta a declarat după vizita la spital că s-a întâlnit cu câţiva dintre răniţii de la clubul Colectiv, adăugând că aceştia "au trecut printr-o traumă profundă".

25 nov. 2015, 07:16
Premierul Dacian Cioloş, după vizita la Spitalul de Arşi: Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal

Premierul Dacian Cioloş a precizat că Ministerul Sănătăţii pregăteşte un program special pentru a putea acţiona „în mod specific” în astfel de situaţii.

„Am văzut câţiva dintre accidentaţii de la Colectiv, mai ales dintre cei care încep să se recupereze atât fizic cât şi psihic pentru că au trecut printr-o traumă profundă. Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi Ministerul pregăteşte un program anul viitor pentru arşi, pentru a acţiona în mod specific atunci când e cazul în astfel de situaţii”, a declarat Dacian Cioloş la ieşirea de la Spitalul de Arşi.

 

Şeful Guvernului a menţionat că în următoarea perioadă se va discuta şi despre rambursarea costurilor legate de deplasarea răniţilor din Colectiv în străinătate.

Premierul a ajuns în jurul orei 9.00 la unitatea medicală.

Premierul Dacian Cioloş declara, sâmbătă, că i-a cerut ministrului Sănătăţii să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

În urma incendiului de pe 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, duminică, la 60.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi doi în Germania.

La Spitalul de Arşi se află 11 dintre cele 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv internate în spitalele din Capitală.

În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 40 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care 10 sunt în stare critică sau gravă.

CITEŞTE ŞI Starea răniţilor de la Colectiv: 10 spitalizaţi rămân în stare critică