Premierul Dăncilă îşi doreşte o aeronavă oficială pentru demnitarii români

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-o întâlnire informală cu presa, că îşi doreşte ca România să aibă o aeronavă oficială pentru deplasările externe ale demnitarilor ţării noastre.

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 14:26
Premierul Dăncilă îşi doreşte o aeronavă oficială pentru demnitarii români

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că va iniţia discuţii cu ministrul Transporturilor şi al Apărării despre posibilitatea deblocării unor fonduri în acest scop.

Discuţii despre achiziţionarea unei aeronave pentru demnitarii români au mai fost şi în 2013, în timpul mandatului lui Victor Ponta la Palatul Victoria. Guvernul îşi propusese să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplăsările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri. Executivul era dispus atunci să aloce pentru o astfel de aeronavă circa 10 milioane de euro.

Victor Ponta a arătat atunci că România este singura ţară din UE care nu are aeronavă oficială, iar în acea perioadă preşedintele de atunci Traian Băsescu anunţa că a fost nevoit să-şi anuleze deplasarea la sesiunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York din „motive bugetare”.