Premierul Dăncilă: Voi discuta joi cu Toader despre informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că va discuta joi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA, menţionând că nu vrea să se antepronunţe privind deciziile aşteptate de la acesta.

14 feb. 2018, 14:54
Premierul Dăncilă: Voi discuta joi cu Toader despre informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară, după şedinţa Comitetului Executiv al DNA, că va avea o discuţie privind DNA cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, joi, înaintea şedinţei Guvernului, ea evitând să se pronunţe dacă va exista o decizie privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ea a spus că îi va cere ministrului să aibă o declaraţie legată de DNA.

„Ne vom întâlni mâine, înaintea şedinţei de Guvern (…) Îi voi solicita să aibă voi solicita sa aibă o declaraţie în ceea ce priveşte DNA”, a declarat Dăncilă.

Ea a mai spus că este îngrijorată atunci când vede că „pot fi fabricate probe împotriva unui prim-ministru”.

„Trebuie să le redăm cetăţenilor încrederea în justiţie”, a afirmat premierul.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, miercuri, că se aşteaptă ca ministrul Justiţiei Tudorel Toader să facă „ce trebuie făcut” în ceea ce priveşte posibila revocare din funcţia de şef DNA a Laurei Codruţa Kovesi, afirmând că este cel mai îndreptăţit să ia o decizie.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că va discuta joi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA, menţionând că nu vrea să se antepronunţe privind deciziile aşteptate de la acesta.

„Am vorbit imediat ce a apărut în spaţiul public informaţia. I-am spus domnului ministru să vină în ţară, mâine va fi în ţară. Vom avea o discuţie referitor la ceea ce apărut în spaţiul public. Bineînţeles că în coaliţie nu am discutat încă, dar vor fi discuţii. Trebuie să am o discuţie cu domnul ministru. Mâine voi discuta cu domnul ministru al Justiţiei”, a precizat Dăncilă.

Întrebată ce aşteptări are la Toader, premierul a spus: „Nu pot să mă antepronunţ. Vreau să am mai întâi o discuţie cu domnia sa şi după”.

Dăncilă a spus că nu a discutat încă despre această situaţie cu preşedintele Iohannis.

„Nu am discutat încă cu domnul preşedinte. Dacă domnul preşedinte va dori să discutăm, bineînţeles, am spus că vrem să avem o cooperare foarte bună, transparentă, inter-instituţională Guvern – Parlament – Preşedinţie”, a arătat Dăncilă.

Dăncilă: Nu am avut o discuţie despre legile Justiţiei cu ambasadorul Hans Klemm

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la finalul CExN, că nu a discutat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre legile Justiţiei. Într-un răspuns transmis News.ro, ambasada SUA a confirmat luni că acest subiect a fost dezbătut în timpul întâlnirii de luni dintre premier şi ambasador.

Întrebată dacă a vorbit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre legile Justiţiei la întâlnirea de luni dela Guvern premierul Dăncilă a declarat: “Câteva principii (am discutat -n.r.), nu a fost o discuţie despre legile Justiţiei. Deci nu am avut cu domnul ambasador o discuţie despre legile Justiţiei.

Subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea de luni dintre ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi premierul Viorica Dăncilă, arată Ambasada SUA la Bucureşti, într-un răspuns transmis News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că discuţia pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una „foarte bună”, în care a ridicat probleme precum aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), despre vize, dar şi despre menţinerea a 2% din PIB de către România pentru Apărare.

„A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre România să fie membru OCDE şi susţinerea SUA, am vorbit despre viză pentru români. Am vorbit despre investitorii americani în România, despre menţinerea procentului de 2% (din PIB – n.r.) pentru Apărare. În acelaşi timp, am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. În toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună cu SUA pe parteneriatul strategic”, a afirmat premierul Dăncilă.