Premierul grec alocă 500 de milioane de euro pentru gestionarea catastrofelor naţionale

Premierul grec Alexis Tsipras a promis 500 de milioane de euro în vederea serviciilor de gestionare a catastrofelor la nivel naţional, în timp ce bilanţul incendiilor de la sfârşitul lui iulie a crescut la 93 de morţi.

10 aug. 2018, 08:47
Premierul grec alocă 500 de milioane de euro pentru gestionarea catastrofelor naţionale

Tsipras promite 500 de milioane de euro în vederea gestionării catastrofelor, în urma incendiilor din Atica al căror bilanţ a crescut la 93 de morţi. ”Ceea ce este important astăzi este să se ancheteze în mod obiectiv cu privire la cauzele acestei tragedii şi să se ia toate măsurile necesare pentru a se face astfel încât să nu se repete”, a declarat el joi într-un discurs televizat, în care a anunţat această investiţie susţinută cu fonduri europene de ajutorare, informează news.ro.

Bilanţul incendiilor a crescut joi la 93 de morţi, după decesul unei femei la vârsta de 78 de ani la spital şi al unui bărbat, miercuri, la vâesta de 83 de ani. Protecţia Civilă a publicat o listă a victimelor pe care apar numele a 45 de femei, 35 de bărbaţi, 11 copii şi două persoane neidentificate. În total, 34 de persoane sunt în continuare spitalizate – dintre care zece în stare critică.

Citeşte şi Incendii de vegetaţie în România. 84,2 hectare de pădure, mistuite de flăcări

Alexis Tsipras a declarat că a abordat un om de ştiinţă de la societatea Max Planck, un specialist în păduri, pentru a efectua o anchetă independentă cu privire la cauzele incendiilor şi prezentarea unor recomandări.
”Nimic nu poate fi uitat, nimic nu trebuie ascuns”, a adăugat el, potrivit news.ro

Guvernul său a fost criticat dur din cauza modului în care a gestionat incendiile – cele mai sângeroase din istoria ţării -, care au devastat pe 23 iulie împrejurimile staţiunii balneare Mati, în Atica, regiunea Atenei.

O anchetă judiciară este în curs, cu scopul de a determina eventuale nereguli din partea autorităţilor.