Premierul Greciei, Alexis Tsipras, nu susţine sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei

Noul prim-ministru al Greciei, Alexis Tsipras, se distanţează de ceilalţi lideri europeni în privinţa înăspririi sau aplicării de noi sancţiuni economice Rusiei, după noile conflicte armate sângeroase din Ucraina.

28 ian. 2015, 08:48
Premierul Greciei, Alexis Tsipras, nu susţine sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei

Presa din Grecia scrie că Alexis Tsipras i-a acuzat pe liderii UE de faptul că aceștia „nu s-au consultat cu Grecia” atunci când au făcut declarațiile cu privire la necesitatea adoptării de sancțiuni la adresa Moscovei.

Tsipras și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că UE „eludează procedurile stabilite”, care prevăd un consens pentru adoptarea deciziilor importante, precum și în legătură cu faptul că UE ‘nu a obținut acordul Greciei’ pentru sancțiunile împotriva Rusiei.

Citeşte şi Alexis Tsipras: Viitorul Europei NU este AUSTERITATEA

Toate aceste nemulțumiri ar fi fost, potrivit mass-media din Grecia, exprimate de Tsipras într-o discuție telefonică pe care a avut-o cu șefa diplomației europene Federica Mogherini.

O reuniune a miniștrilor de externe ai țărilor din UE este planificată să aibă loc joi, în timpul acesteia urmând să se discute despre posibilitatea adoptării de noi sancțiuni împotriva Rusiei.