Premierul Grindeanu îşi ceartă miniştrii pe tema impozitului pe gospodărie: V-aş ruga să vă abţineţi

Premierul Sorin Grindeanu le-a solicitat joi membrilor Cabinetului să nu facă declarații pe temele care țin de alte portofolii și a dat ca exemplu impozitul pe gospodărie, subiect despre care, potrivit acestuia, "foarte puțini miniștri nu și-au dat cu părerea".

RomaniaTV.net
20 apr. 2017, 14:07
Premierul Grindeanu îşi ceartă miniştrii pe tema impozitului pe gospodărie: V-aş ruga să vă abţineţi

„Pe (…) mult discutatul impozit pe gospodărie, am văzut că există o întreagă efervescență pe acest subiect. Toată lumea merge la televizor și își dă cu părerea fără a avea, până în acest moment, un proiect clar, concis. Sunt discuții la Ministerul Finanțelor, sunt foarte multe discuții. Astea sunt lucruri premergătoare. Până când nu vom ajunge la ceea ce am spus că vom face și până când nu avem un draf final, v-aș ruga să vă abțineți”, a spus Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că singurul care poate să vorbească în numele Executivului pe acest subiect este ministrul Finanțelor.

„Am văzut foarte puțini dintre dumneavoastră care să nu își dea cu părerea despre acest subiect și despre altele. Fiecare să își gestioneze domeniul pe care îl are”, le-a transmis premierul miniștrilor.

În acest context, Sorin Grindeanu a făcut trimitere și către ministrul Apărării.

„Nu-mi doresc, și am și cerut să se facă o inventariere, ca altcineva decât cei care sunt titulari pe posturi să discute despre lucruri care țin de alte ministere. Nu vreau să aflu despre anumite investiții la Ministerul Apărării decât declarații ale ministrului Apărării”, a afirmat prim-ministrul.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost unul dintre miniştrii care a dat detalii despre impozitul pe venitul global pe gospodărie, precizând că veniturile lunare mai mici de 2.000 lei pentru salariaţi, pensionari sau cei cu activităţi independente nu vor fi impozitate în timp ce sumele ce depăşesc 2.000 lei vor fi impozitate cu 10%.