Premierul Japoniei ajunge marţi la Bucureşti. Shinzo Abe îşi trimite emisar la Guvern, iar el merge la Cotroceni

Publicat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 08:03 // Actualizat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 11:33 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, soseşte marţi la Bucureşti, unde se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. Vizita la guvern a fost anulată, în urma demisiei premierului Mihai Tudose. Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei.

Foto: Business Insider

UPDATE Vizita premierului japonez Shinzo Abe la Guvern a fost anulată. Potrivit unui comunicat al Guvernului, delegaţia oficială a Japoniei, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, șeful misiunii economice, va fi primită la Palatul Victoria de către Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, la ora 13.15.

De asemenea, de la ora 14.15, va avea loc un dejun de lucru oferit de viceprim-ministrul Paul Stănescu, în onoarea delegației oficiale și economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, șeful misiunii economice. 

Vizita premierului japonez are loc în contextul aniversării a 5 ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia, a transmis Administraţia Prezidenţială.

La ora 16,00, premierul Japoniei va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis şi vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegaţiilor, declaraţii de presă comune şi un dineu oficial pe care preşedintel  Iohannis îl va oferi în onoarea prim-ministrului japonez.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, agenda discuţiilor include stadiul şi perspectivele de consolidare a relaţiilor foarte bune de Parteneriat Reînnoit dintre România şi Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securităţii şi al relaţiilor inter-umane. De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia şi Uniune, evoluţiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral.

Şeful Guvernului de la Tokyo se află, de vineri, într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, care cuprinde şi Bulgaria, Serbia şi România. El a anunţat că va fi însotit în acest turneu de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze.

 

Programul întâlnirii dintre premierul Shinzo Abe şi preşedintele Klaus Iohannis

16:00

Primirea la Palatul Cotroceni a Prim-ministrului Japoniei, domnul Shinzo Abe

Convorbiri tête-à-tête; Semnare în Cartea de Onoare

Convorbiri oficiale

17:10
Declarații de presă comune

19:30

Dineu oficial oferit în onoarea Prim-ministrului Japoniei, domnul Shinzo Abe

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
premierul japoniei Shinzo Abe
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H