Premierul Mihai Tudose, despre modificările la Codul Fiscal: Dacă nu se fac corecţiile în Parlament, venim cu altă OUG

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Parlament, că va avea o discuţie cu conducerea Camerei Deputaţilor în privinţa calendarului de adoptare a OUG de modificare a Codului Fiscal, iar dacă nu se fac corecţiile în Parlament, Guvernul va adopta o nouă ordonanţă de urgenţă.

RomaniaTV.net
18 dec. 2017, 12:21
Premierul Mihai Tudose, despre modificările la Codul Fiscal: Dacă nu se fac corecţiile în Parlament, venim cu altă OUG
Întrebat de jurnalişti în legătură cu faptul că OUG privind Codul Fiscal a suferit modificări la Senat, dar este blocată la Camera Deputaţilor, şi, dacă nu trece de Parlament rapid, la 1 ianuarie va intra în vigoare forma adoptată de Guvern, premierul Mihai Tudose a declarat:
 
După ce se termină ziua de astăzi, o să am o discuţie cu domnul viceprim-ministru, cu conducerea Camerei, să vedem dacă programul din Cameră se suprapune cu intenţiile guvernamentale”.
 
În ceea ce priveşte impozitele pentru angajaţii din IT, şeful Executivului a replicat: “Nu, nu intră aşa. Se reglementează prin amendamentele din plen. Dacă nu vor ajunge să fie discutate în plen, venim cu altă ordonanţă care să reglementeze acest lucru”.
 
Mihai Tudose a vorbit şi despre legea bugetului pe anul 2018:
 
“Sunt 4.300 de amendamente. Eu sunt convins că toate sunt foarte bune. Adunate toate, ar însemna bugetul României pe următorii trei ani. Evident că trebuie să facem o prioritizare, evident că acesta este atributul Guvernului. Aţi auzit şi de la reprezentanţi care nu fac parte din actul guvernamental că sunt mulţumiţi şi laudă, în oarecare măsură, activitatea guvernamentală”, a spus premierul.