Premierul Olandei: Avem îngrijorări cu privire la statul de drept din România. Iohannis: Semnalele trebuie luate foarte în serios

Publicat: Miercuri, 12 Septembrie 2018 17:50 // Actualizat: Miercuri, 12 Septembrie 2018 17:50 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat, miercuri, la Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că ţara sa are îngrijorări cu privire la statul de drept din România, el subliniind că acesta este fundamentul proiectului european. la rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că semnalele venite din exterior trebuie luate "foarte în serios".

Foto: presidency.ro

Întrebat despre apelul recent a 12 ambasade, între care şi cea a Olandei, adresat României de a nu slăbi statul de drept, Mark Rutte a declarat: ”E adevărat că am urmărit evenimentele recente din România, avem o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept. La rândul său, Comisia Europeană şi-a manifestat îngrijorările cu privire la eforturile de reformă al căror ritm pare să încetinească. Din perspectiva noastră, privim întâi la ceea ce va spune Comisia Europeană”.

”Pentru noi toţi însă, pentru toată Uniunea Europeană, statul de drept este un aspect absolut cheie, este fundamentul parteneriatului european, siguranţa juridică şi legală pentru firme şi persoane private. Să vedem ce va spune Comisia Europeană şi vom vedea fiecare dacă s-au făcut progrese şi în ce măsură”, a subliniat premierul Olandei.

Iohannis: Evaluarea că partenerii externi se amestecă în treburile interne - fundamental greşită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios, punctând că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită.

"Aceste semnale venite de la parteneri trebuie să fie luate foarte în serios. (...) Ştiu că în politica românească unii acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne. Această evaluare este fundamental greşită. (...) Nu putem să fim parte într-o comunitate de valori şi să ne izolăm", a spus şeful statului, la conferinţa comună cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită oficială în România. 

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul Olandei, Mark Rutte UPDATE

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia de la venetia klus iohannis Mark Rutte statul de drept
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 10:07
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
ESTE MAI MULT INGRIJORAT CA PORTUL CONSTANTA VA DEVENI UNA DIN PORTILE PRINCIPALE A EUROPEI SI NU DIN CAUZA STATULUI DE DREPT CARE NU ESTE CU NIMIC MAI BREAZ DECAT IN CELELALTE STATE EUROPENE .
1
EUR
4.6822
RON
16 Jan
noapte -9 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H