Premierul Ponta laudă, pe Facebook, Dacia românească

Premierul Victor Ponta a lăudat Dacia românească, distribuind pe pagina sa de Facebook o ştire despre o Dacia Duster care a salvat, în deşertul marocan, un Porsche Macan împotmolit în nisip.

10 apr. 2014, 13:30
Premierul Ponta laudă, pe Facebook, Dacia românească

„O ştire tare, despre cât de bune sunt Daciile noastre”, a fost reacţia premierului Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

În articol se arată că, chiar dacă Dacia ar fi vrut să primească un imbold de publicitate, imaginea incidentului este grăitoare pentru promovarea automobilului românesc. În timpul unui eveniment de presă Porsche Macan în Maroc a fost nevoie de o Dacia Duster să intervină pentru a scoate automobilul împotmolit. „Porsche Macan blocat în timpul unui off-road în Maroc. Dacia Duster vine în salvarea sa”, a fost reacţia unui jurnalist auto prezent la faţa locului.

Recent, Porsche a lansat cel mai nou model, Macan. Acesta a fost dus la teste în Maroc, însă în timpul unor exerciţii pe teren foarte accidentat a rămas blocat. Noul model al producătorului german a fost scos din probleme de SUV-ul românesc, Dacia Duster. Organizatorii au apelat la modelul făcut de Renault pentru a debolca autoturismul Porsche.

Anul trecut, cei doi principali constructori de automobile din România – Dacia Renault şi Ford România – au produs împreună circa 420.000 de autovehicule, dintre care peste 90% au mers către export, întrucât piaţa românească este una foarte slabă, conform reprezentantului ACAROM. În 2013, piaţa autohtonă a înregistrat circa 75.000 de autoturisme noi înmatriculate. În schimb, automobilele second-hand au ajuns la 220.000 de unităţi, ceea ce reprezintă un raport de 1 la 11 între vehiculele produse şi înmatriculate în România şi cele second-hand importate.