Premierul slovac, apropiat al lui Ponta, le bate obrazul celor care n-au acceptat România în Schengen

Premierul slovac Robert Fico a declarat că refuză să primească critici pe tema valului de imigranți de la toți acei lideri occidentali care au respins aderarea României la Schengen, subliniind că statele care asigură graniţele externe ale spaţiului Schengen trebuie să protejeze frontierele în mod adecvat.

01 sept. 2015, 09:15
Premierul slovac, apropiat al lui Ponta, le bate obrazul celor care n-au acceptat România în Schengen

Premierul Slovaciei, un apropiat al premierului Victor Ponta, este cunoscut pentru stimularea bunelor relații dintre România și Slovacia, precum și pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen.

„Vrem să facem presiuni asupra ţărilor de la frontierele externe ale Schengen să-şi facă datoria în mod adecvat şi să nu deschidă frontierele oricui. Slovacia nu va ceda şi nu va accepta critici din partea unor lideri politici din vestul Europei, cărora nu le place abordarea statelor est-europene faţă de criza imigranţilor”, a subliniat Robert Fico.

Fico a mai reiterat că Slovacia respinge introducerea cotelor obligatorii de imigranţi pentru statele UE, precizând că ţara sa este pregătită să-i ajute pe cei ale căror vieţi şi sănătate sunt în pericol.