Premierul Slovaciei acuză Germania şi Italia de aranjament. A fost sesizată UEFA

Scandal fără precedent la Euro U21. Premierul Slovaciei, Robert Fico, a cerut UEFA să analizeze meciul dintre Germania şi Italia din ultima etapă a grupelor de la EURO U21. Victoria squadrei azurra a dus la eliminarea Slovaciei, care acuză jocuri de culise.

26 iun. 2017, 20:43
Premierul Slovaciei acuză Germania şi Italia de aranjament. A fost sesizată UEFA

Campionatul European U21a creat o adevărată controversă după victoria Italiei din ultima etapă a grupelor. Concret, pe hârtie Slovacia avea prima şansă pentru a se califica în semifinale din postura de cel mai bun loc doi. Cehia se putea califica în dauna Slovaciei dacă învingea Danemarca la o diferenţă de cel puţin patru goluri, lucru ce nu s-a întâmplat. Dacă Italia nu învingea Germania în derby-ul grupei C, Slovacia era calificată.

La Bratislava s-a vorbit intens în aceste zile de un eventual meci „prietenesc” între nemţi şi squadra azzurra, astfel încât să meargă la braţ în semifinale. Lucrurile chiar au escaladat astăzi, când premierul Slovaciei i-a trimis o scrisoare preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin. În aceasta, îi atrage atenţia că meciul dintre Germania şi Italia a fost o „înţelegere nedreaptă”, informează Associated Press. Robert Fico i-a mai scris lui Ceferin că UEFA ar trebui să revizuiască regulamentele, astfel încât să fie evitate situaţii de acest gen la următoarele turnee finale.

Semifinalele Campionatul European U 21 se dispută  după următorul program:

Anglia – Germania (marţi, 27.06, ora 19:00, Digi Sport 1)

Spania – Italia (marţi, 27.06, ora 22:00, Digi Sport 1)