Premierul Tudose, reuniune cvadrilaterală la Varna, cu omologii bulgar şi grec şi cu preşedintele sârb

Prim-ministrul Mihai Tudose a participat, marți, la Varna, la Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia, alături de președintele sârb, Aleksandar Vucic, și premierii bulgar și grec, Boiko Borisov și Alexis Tsipras.

RomaniaTV.net
03 oct. 2017, 16:16
Premierul Tudose, reuniune cvadrilaterală la Varna, cu omologii bulgar şi grec şi cu preşedintele sârb

România, Bulgaria, Grecia și Serbia pot fi „un zid” care să apere Uniunea Europeană, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose, marți, la Varna.

„Am extins colaborarea dintre Bulgaria și România cu Serbia și Grecia. Nu suntem o țară vecină cu Grecia, dar suntem o țară parteneră cu Grecia. (…) Suntem patru țări care formăm Balcanii de Vest, (…) care pot să fie în egală măsură o poartă de intrare în Uniunea Europeană, o poartă de ieșire din Uniunea Europeană sau un zid care să apere Uniunea Europeană. Avem același interes și strategic și economic, dar și de bun vecin ca Serbia să devină țară membră a Uniunii Europene”, a declarat premierul Tudose, într-o conferință de presă comună cu președintele sârb, Aleksandar Vucic, și cu premierii bulgar și grec, Boiko Borisov și Alexis Tsipras.

*

Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia a avut loc după cea de-a patra reuniune a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România — Bulgaria, care s-a desfășurat, marți, tot la Varna.

Pe agenda ședinței comune a celor două Guverne s-au aflat subiecte din domenii de interes reciproc, precum cooperarea economică, infrastructura de transport și cea energetică, muncă, afaceri interne, dezvoltarea regională și cooperarea transfrontalieră.

Discuțiile au vizat și problematica europeană și perspectivele de coordonare în pregătirea primelor mandate la președinția Consiliului UE ale României și Bulgariei.