Premierul ungar Viktor Orban apreciază susţinerea majorităţii naţionale şi a politicienilor din România

Publicat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 23:08 // Actualizat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 23:08 // Sursa: romaniatv.net

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat vineri că nu are rost ca ţara sa să susţină firme care ulterior sunt expuse unor măsuri adverse ale guvernelor din alte state. El a cerut partidelor etnice maghiare din ţările vecine Ungariei să se asigure mai întâi că au sprijinul majorităţilor naţionale respective pentru astfel de iniţiative şi a dat ca exemplu România, unde Ungaria poate implementa programe de dezvoltare economică, cu acordul naţiunii majoritare, transmite MTI, preluată de Agerpres.

Site-ul guvernului de la Budapesta a publicat o înregistrare de la o reuniune cu uşile închise a Conferinţei Permanente Ungare, unde Viktor Orban s-a referit şi la relaţiile din cadrul Uniunii Europene. Potrivit MTI, premierul a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini, care condamna Ungaria, iar ca urmare, a arătat el, europarlamentarii unguri din partidele guvernamentale au votat la rândul lor, săptămâna aceasta, împotriva rezoluţiei critice a Parlamentului European privind România.

În ceea ce priveşte ansamblul Uniunii Europene, Orban şi-a repetat prognoza conform căreia Europa Centrală va deveni în anii următori motorul creşterii economice. El dat ca exemplu ponderea dublă faţă de Franţa a Grupului de la Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria) în comerţul extern al Germaniei, "o evoluţie fără precedent".

În Europa occidentală, "la vest de Viena situaţia e fără speranţă din punct de vedere demografic", deoarece multiculturalismul a determinat tendinţe sociale aproape ireversibile în oraşele mari, a mai spus premierul, adăugând că va fi "spectaculos" de urmărit cum se vor modifica acolo structura şi ordinea reprezentării politice. 

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comunitatea maghiară Romania Ungaria Viktor Orban
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 nov 14:13
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Auziti, draga,
Ce mai fraga!?!

Tuica sub tichiuta, sa va dreaga!

... sustinerea MAJORITATII
!!!!!!!!!!!!!

CACI... Asta va este fata "libertatii"!
1
EUR
4.6540
RON
15 Dec
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H