Premierul Victor Ponta participă vineri la dezbaterea Legii Bugetului din Parlament

Primul-ministru Victor Ponta participă la dezbaterea asupra Legii Bugetului de stat pe anul 2015 în plenul celor două Camere reunite ale Parlamentului, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

18 dec. 2014, 21:12
Premierul Victor Ponta participă vineri la dezbaterea Legii Bugetului din Parlament

Joi, comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanțe au aprobat, joi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2015, cu majoritate de voturi, transmite Agerpres. 

„Am plecat de la un proiect de buget pus de acord cu reprezentanții finanțatorilor internaționali. Dezbaterile, deși au fost intense, deși s-au operat modificări ca urmare a amendamentelor propuse, nu au adus atingere construcției principale a bugetului și nu modifică nimic care ar putea să atragă reproșuri din partea instituțiilor financiare internaționale. Deficitul este același, plafoanele au fost respectate, bugetele de tipul celor pentru dezvoltare sau de tipul celor sociale, care au fost convenite cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană nu au fost modificate, decât eventual modificări de structură în interiorul lor”, a declarat Viorel Ștefan, președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților.

Tot joi, comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanțe au aprobat bugetul asigurărilor sociale de stat, cu 15 voturi pentru, un vot împotrivă și nouă abțineri.

În timpul ședinței de prezentare, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că la alcătuirea bugetului s-a urmărit asigurarea, în integralitate, a angajamentului luat față de pensionari.
‘Facem o majorare a pensiilor cu 5%, respectiv a valorii punctului de pensie, pentru că ne permite bugetul să avem o majorare mai mare decât rezultă din calculul aplicării formulei din Legea 263 — Legea pensiilor. Deci pensiile vor fi majorate cu cinci puncte procentuale, iar pensia minimă, cea de 350 de lei, va fi majorată la 400 de lei, astfel încât cei care beneficiază în momentul de față de 350 de lei — ca și pensie minimă socială, 360, 370 (lei, n.red.) — toți vor ajunge la 400 de lei”, a precizat Rovana Plumb.

Bugetul Ministerului Public şi al Justiţie, aprobate în comisii. Creşterea pentru DNA, respinsă

În ceea ce privește bugetul pentru șomaj, șeful de la Muncă a spus că vor fi finanțate inclusiv măsurile proactive, necesare pentru o abordare corespunzătoare a pieței muncii.