Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu Secretarul Apararii al SUA, Chuck Hagel

În cadrul vizitei de lucru întreprinse la Washington, premierul Victor Ponta s-a întâlnit la Pentagon cu Secretarul apărării al SUA, Chuck Hagel. Cu acest prilej a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre România și SUA. 

RomaniaTV.net
12 feb. 2015, 07:16
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu Secretarul Apararii al SUA, Chuck Hagel

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată susținerea largă în România pentru consolidarea prezenței cu efective a SUA și NATO în țara noastră. A fost apreciată contribuția României la operațiunile internaționale, în mod special din Afganistan și excelenta colaborare bilaterală în aceste operațiuni.

În cadrul discuției au fost abordate și evoluțiile regionale din Estul Europei, care preocupă deopotrivă România și SUA. În acest context, Primul-Ministru Ponta a reiterat poziția fermă a României referitoare la acțiunile Federației Ruse în Ucraina și a subliniat importanța crucială a solidarității tuturor membrilor UE și NATO în fața provocărilor din Estul Europei.