Premierul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 3-8 noiembrie, vizite oficiale în Sultanatul Oman şi în Qatar

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vineri va pleca într-o vizită oficială la Varna, la o reuniune în formula România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la care ar urma să participe şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, urmând ca în perioada 3-8 noiembrie, să meargă în Sultanatul Oman şi în statul Qatar. La Oman va fi inaugurată ambasada României.

RomaniaTV.net
31 oct. 2018, 12:16
Premierul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 3-8 noiembrie, vizite oficiale în Sultanatul Oman şi în Qatar

„Vineri, 2 noiembrie, voi participa la Varna la o nouă reuniune la nivel înalt, în format România- Bulgaria – Grecia – Serbia. În marja reuniunii a fost invitat să participe şi prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Reuniunea va prilejui continuarea dezbaterilor în materie de interconectare a regiunii, cu accent pe sectoarele transporturi, energie şi telecomunicaţii. Totodată, România va prilejui o prezentare a obiectivelor viitoarei preşedinţii a Consiliului UE, deţinută de România începând cu 1 ianuarie 2019 şi care va avea un impact asupra cooperării regionale”, a declarat miercuri Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

În perioada 3-8 noiembrie premierul Viorica Dăncilă va vizita Sultanatul Omar şi statul Qatar, în Sultanatul Omar urmând să fie deschisă ambasada României şi să fie inaugurat Consulatul Onorific al României.

„Cu această ocazie, vom deschide Ambasada României în Sultanatul Oman şi vom inaugura consulatul onorific al României. Vizita la Doha reprezintă cel de-al doilea contact între un prim-ministru al României şi omologul său din Qatar de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state la 22 octombrie 1990. Prin această întâlnire la nivel înalt urmărim consolidarea relaţiilor bilaterale atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere economic”, a precizat Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.