Premiu inedit: Un tablou semnat de Pablo Picasso poate fi câştigat la o tombolă

Un tablou semnat Pablo Picasso a ajuns premiu la tombolă. O piesă semnată de celebrul artist, estimată la aproape 800.000 de euro, este oferit drept premiu, în cadrul unui concurs inedit. Cei care îşi doresc opera de artă trebuie să plătească la schimb doar 100 de euro, pentru a participa la tragerea la sorţi.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 09:18
Premiu inedit: Un tablou semnat de Pablo Picasso poate fi câştigat la o tombolă

Un tablou semnat de Pablo Picasso, în valoare de 800.000 de euro, poate fi câştigat în cadrul unei trageri la sorţi.

Tombola „Un Picasso – 100 de euro” a fost organizată în scopuri caritabile. Astfel, au fost scoase la vânzare 50.000 de bilete pentru concursul inedit care are drept premiu un tablou semnat de iniţiatorul curentului cubist. Este pentru prima oară când o operă de artă de asemenea importanţă poate fi câştigată în acest fel, iar rudele artistului spun că tombola ar fi fost pe placul lui Picasso, potrivit #romanaitv#.

Vezi şi Licitaţie ameţitoare la Sotheby’s: 41 de milioane de dolari pentru amanta lui Picasso GALERIE FOTO

„Bunicul meu a fost un deschizător de drumuri. Era fericit să fie primul în orice situaţie. A fost o persoană foarte generoasă, a donat bani celor din jurul său, în vremuri dificile”, declarat Olivier Picasso, nepotul lui Pablo Picasso.

Organizatorii tombolei speră ca toate biletele să fie vândute, iar astfel să se strângă suma de 5 milioane de euro. Extragerea la sorţi va avea loc în Paris pe 18 decembrie.

Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru conservarea unui oraş antic din timpul fenicienilor, aflat în sudul Libanului, care face parte din patrimoniul Unesco.