Preot cu alcoolemie de 2,40 la sută, arestat preventiv după ce a făcut accident şi a fugit de la locul faptei

Un preot dintr-o comună din Bacău a fost reţinut după ce a făcut accident, iar apoi a fugit de la locul faptei. Bărbatul avea o alcoolemie de 2,40 la sută. Pentru fapta sa, preotul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

RomaniaTV.net
22 sept. 2016, 08:01
Preot cu alcoolemie de 2,40 la sută, arestat preventiv după ce a făcut accident şi a fugit de la locul faptei

Miercuri, 21 septembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Mihai Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărei alcoolemie depăşeşte limita legală.

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Bacău, se relatează că marți, 20 septembrie, în jurul orei 14:00, în timp ce conducea un autoturism pe strada Eternităţii din comuna Mărgineni, județul Bacău, „încălcând prevederile legale referitoare la acordarea de prioritate de trecere autoturismului marca VW condus regulamentar pe sensul de mers Bacău – Moineşti de numita V.A., a intrat în coliziune cu acesta”. În urma accidentului, victima a suferit leziuni corporale, fiind transportată la Spitalul Judeţean Bacău.

„După producerea accidentului, inculpatul Dumitru Mihai, preot în comuna Mărgineni, a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului. La orele 14:46, numitul Dumitru Mihai a fost depistat şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul analizării probelor biologice stabilind că acesta avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,55 g % la prima probă, respectiv 2,40 % la cea de-a doua probă”, se arată în comunicatul Parchetului.

Imediat, preotul Mihai Dumitru a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar miercuri Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a înaintat Judecătoriei Bacău propunerea privind arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Mihai pentru o perioadă de 30 de zile.

Mihai Dumitru are 49 de ani, este din Bălțați, Iași, a fost hirotonit acum 20 de ani și este preot paroh în comunitatea catolică din comuna Mărgineni, județul Bacău, din 2012.

Citeşte şi Accident GRAV la Arad: Doi soţi au murit după ce s-au răsturnat cu maşina într-un şanţ, apoi s-au izbit de un copac