Preot din Călăraşi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un preot, care este şi instructor auto, este suspectat că a făcut afaceri cu fişe medicale pentru şcoala de şoferi, alături de un angajat al Spitalului Judeţean Călăraşi. Amândoi au fost reţinuţi de DGA, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce un bărbat a reclamat că i s-au cerut 180 lei pentru o fişă medicală fictivă.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 13:54
Preot din Călăraşi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un preot din Călăraşi, care era şi instructor auto, a fost reţinut după ce a pretis bani de la mai multe persoane cărora le-a obţinut fişe medicale fictive, acte necesare pentru înscrierea la şcoala de şoferi, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au pus în executare, luni, două mandate de aducere, în două dosare penale, care s-au soldat cu reţinerea a două persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, urmând ca acestea să fie prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, precizează într-un comunicat sursa citată.

În 19 februarie 2012, R.N. a sesizat faptul că M.M, preot şi instructor auto, i-a pretins suma de 180 de lei pentru a-i obţine fictiv fişa medicală pentru şcoala de şoferi.

„Extinzând cercetările, s-a stabilit că în perioada decembrie 2011 – şi până în prezent învinuiţii P.M., angajat al Spitalului Judeţean Călăraşi, şi M.M., preot şi instructor auto, au pretins şi/sau au primit diverse sume de bani, cuprinse între 60 şi 270 lei de la diferite persoane, direct sau prin intermediari, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fictiv de fişe medicale pentru şcoala de şoferi, permis de port armă, concedii medicale etc., având influenţă sau lăsând de înţeles că au influenţa necesară pe lângă anumiţi medici îndreptăţiţi să emită în mod legal astfel de documente”, arată sursa citată.

În cele două cauze au fost introduşi patru investigatori sub acoperire, cărora cei doi învinuiţi le-au pretins sume de bani cuprinse între 160 şi 200 lei, primind astfel în total suma de 730 de lei, în scopul obţinerii de fişe medicale fictive, urmând ca în continuare să fie documentată întreaga activitate infracţională.

Anchetatorii au stabilit că cei doi nu erau la prima abatere, şi că au luat de mai multe ori bani pentru astfel de fişe care le facilitau doritorilor permise de port armă sau concedii medicale. Cei doi urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.