Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate telefoane pentru deţinuţi, arestat

Preotul Penitenciarului Bacău reţinut, vineri, după ce a fost prins cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deţinuţi, a fost arestat preventiv, sâmbătă după-amiază, de Tribunalul Bacău.

21 sept. 2013, 16:44
Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate telefoane pentru deţinuţi, arestat

La propunerea procurorului de caz, magistraţii Tribunalul Bacău au emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele preotului de la Penitenciarul Bacău, precum şi pe numele altor patru persoane cercetate în acest caz, fiind vorba despre un agent de la unitatea de detenţie, doi deţinuţi şi o rudă a unuia dintre aceştia.

Decizia instanţei nu este defintivă, fiind atacată cu recurs de către cele cinci persoane arestate preventiv.

Preotul Penitenciarului Bacău a fost prins, vineri dimineaţă, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deţinuţi, acesta fiind dus la audieri în urma unor percheziţii la unitatea de detenţie, la locuinţa acestuia şi la alte adrese, potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii aveau informaţii că în Penitenciarul Bacău sunt introduse telefoane mobile pentru deţinuţi, astfel că au făcut, vineri, controale în celulele deţinuţilor, în capela bisericii din penitenciar, la casa preotului Octavian Balan şi la locuinţele unor agenţi de penitenciar, au precizat sursele citate.

Preotul a fost prins în flagrant, acesta având ascunse patru telefoane mobile şi suma de 800 de lei, bani care ar fi fost primiţi ca mită de la familiile deţinuţilor. Două dintre telefoane, susţin anchetatorii, erau prinse cu elastic în şosete, iar alte două mobile au fost descoperite în autoturismul personal.

Preotul Balan primea telefoanele de la familiile deţinuţilor, care îl contactau în afara penitenciarului şi îi plăteau între 200 şi 300 de lei pentru servicii. El introducea telefoanele mobile în penitenciar şi le dădea deţinuţilor la spovedanie, în capelă sau într-o cameră de lângă infirmerie, au arătat sursele citate.

Preotul a fost reţinut vineri pentru luare de mită şi introducerea de bunuri interzise în penitenciar.