Presa britanică despre fostul Principe Nicolae: „A cucerit inimile românilor”

Presa britanică are numai cuvinte de laudă pentru fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai I, despre care spune că "a cucerit inimile românilor" la funeraliile bunicului său, Regele Mihai I al României.

RomaniaTV.net
18 dec. 2017, 10:14
Presa britanică despre fostul Principe Nicolae: „A cucerit inimile românilor”

DailyMail scrie că fostul principe Nicolae este „nepotul britanic înstrăinat al ultimului monarh al României care a cucerit inimile românilor, după ce a fost alungat de Familia Regală în urma unui scandal sexual”. Jurnaliștii britanici au scris că în timpul ceremoniei de înmormântare, „toți ochii” erau ațintiți asupra lui Nicholas Medforth-Mill.

Publicaţia remarca faptul că „România este republică, iar monarhia nu mai are nicio putere constituțională, dar românii asociază încă familia regală cu o eleganță și demnitate care le lipsește clasei politice”.

Citeşte şi: ÎNMORMÂNTARE REGELE MIHAI: Prinţul Nicolae nu va fi în trenul regal. Programul complet al funeraliilor de sâmbătă LIVE VIDEO

Mama principelui Nicolae este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, Principesa Elena a României, care s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham. Ea l-a criticat, într-un comunicat dat presei, pe fiul său pentru că a încercat să își vadă bunicul aflat pe patul de moarte. Principele Nicolae a fost împiedicat să îl vadă pe Regele Mihai de mai multe ori, dar familia regală a decis să îi permită să participe la funeralii unde, scrie presa britanică, „toți ochii au fost ațintiți asupra lui”.

Citeşte şi: Cadou INEDIT primit de Principele Nicolae în faţa Palatului Regal. MANIFEST din 1940

DailyMail compară logodna dintre fostul Principe Nicolae și Alina-Maria Binder, cu cea dintre Prințul Harry și Meghan Markle. În plus aceștia susțin că popularitatea cuplului, care se va căsători anul viitor, „ar forța rudele să-l reprimească în familie”.

Regele Mihai I a murit la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia, iar la 16 decembrie 2017 Majestatea Sa Regele Mihai a fost înmormântat la Catedrala arhiepiscopală şi regală din Curtea de Argeş. 

Alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu, la ceremoniile dedicate Regelui Mihai au participat şi principesa Elena, Alexander Nixon, Irina Walker, principesa Sofia, principesa Maria, dar şi Nicolae Medforth-Mills, nepotul fostului suveran, care a venit însoţit de logodnica lui, Alina-Maria Binder.

Fostul Principe Nicolae era pe locul trei în ordinea succesiunii la tron, însă a fost exclus după ce o fostă iubită a declarat că fostul Principe este tatăl copilului ei.