Presa internaţională scrie despre protestele din Piaţa Victoriei

Publicat: Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 23:24 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 23:24 // Sursa: romaniatv.net

Presa internaţională scrie, sâmbătă, despre protestele care au avut loc în Capitală, după decizia primăriei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

"Protestatarii români opresc construirea unui târg de Crăciun în locul manifestaţiilor anticorupţie", notează Reuters, adăugând că au avut loc incidente între protestatari şi forţele de ordine.

Agenţia Reuters subliniază că Piaţa Victoriei a fost locul unde s-au desfăşurat proteste importante la începutul acestui an şi manifestaţii paşnice de atunci.

"Fără târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, notează şi euronews.com, care menţionează că propunerea de construire a unui târg de Crăciun a provocat furie şi noi proteste lângă Guvern, la Bucureşti. "Aproximativ 30 de oameni sau strâns în Piaţa Victoriei pentru a manifesta împotriva unui târg despre care se spune că ar fi fost organizat pentru a preveni manifestaţii în zonă", adaugă Euronews, citat de news.ro.

Euronews.com citează şi un protestatar, care a afirmat că drepturile sale sunt îngrădite şi a îndemnat mai mulţi oameni să vină la protest. "Mă deranjează totul! Mă afectează ce fac aceşti oameni. Ne îngrădesc drepturile. Dacă pierdem piaţa, înseamnă că pierde toată lumea. Deja pierdem, nu sunt sufficient de mulţi oameni aici", a afirmat protestatarul.

Şi New York Times scrie despre protestul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei, şi despre incidentele care au avut loc în locul emblematic de desfăşurare a manifestaţiilor anticorupţie.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi.
De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Îmbrânceli cu jandarmii în Piaţa Victoriei: Protestatarii au strâns schelele montate pentru Târgul de Crăciun

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
19 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H