Preşedinta regiunii Madrid demisionează. Este acuzată că a fraudat o lucrare de master şi că a furat de produse cosmetice

Acuzată că a obţinut fraudulos un master şi a furat cosmetice din supermarket, preşedinta regiunii Madrid şi-a anunţat, miercuri, demisia din funcţie.

25 apr. 2018, 15:30
Preşedinta regiunii Madrid demisionează. Este acuzată că a fraudat o lucrare de master şi că a furat de produse cosmetice

Cristina Cifuentes, în vârstă de 54 de ani, s-a declarat victima unui „linşaj” după difuzarea unei înregistrări video în care un agent de securitate îi cere să-şi deschidă geanta în supermarket, incident despre care ea susţine că a fost o „greşeală involuntară” şi care a fost reparată imediat, potrivit Agerpres.

Cifuentes, care reprezintă Partidul Popular (conservator) al premierului Mariano Rajoy şi ocupa de trei ani postul de preşedinte al regiunii capitalei, a precizat pentru media că a decis să „facă un pas în spate pentru a evita instalarea la putere a stângii la Madrid”. Ea se afla, într-adevăr, sub ameninţarea unei moţiuni de cenzură a stângii care avea toate şansele să reuşească, în condiţiile în care partidul Ciudadanos (centru-dreapta) a anunţat că-i retrage sprijinul actualului preşedinte regional, or acest sprijin era indispensabil, având în vedere că dreapta guverna în regiune cu o minoritate de 48 de aleşi din 151.

Deşi se sperase că va întruchipa înnoirea Partidului Popular, marcat de scandaluri de corupţie, Cristina Cifuentes a ajuns acum o lună în vizorul criticilor după ce a fost acuzată în presă că a obţinut un master în drept public în mod fraudulos.