Preşedintele american Barack Obama l-a atacat din nou pe contracandidatul său, Mitt Romney

În încercarea de a obţine voturile hispanicilor din Statele Unite, Obama a dat un interviu unui televiziuni de limbă spaniolă. Liderul de la Casa Albă nu a ratat ocazia să critice din nou declaraţiile lui Mitt Romney, care a spus că electoratul lui Obama este format din asistaţi social.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 14:53
Preşedintele american Barack Obama l-a atacat din nou pe contracandidatul său, Mitt Romney

„Sunt preşedinte de aproape patru ani, dar când am fost ales, când m-am adresat ţării în noaptea aceea, în Parcul Grant, am spus că 47% dintre cetăţeni nu au votat pentru mine, dar le-am auzit vocile şi voi lucra pentru ei la fel de mult ca şi pentru cei care m-au votat. Aşa trebuie să funcţioneze un preşedinte”, a declarat actualul preşedinte american Barack Obama.

Şeful Casei Albe a făcut aceste afirmaţii după un discurs al contracandidatului său, Mitt Romney, ţinut în California la începutul săptămânii, în cadrul unei reuniuni restrânse a acestuia cu donatorii săi cei mai bogaţi, care îl susţin în campanie, în faţa cărora s-a exprimat fără rezerve la adresa electoratului lui Obama, fără să ştie că este înregistrat pe ascuns.

Astfel, Romney i-a numit pe cei care benficiază de ajutoarele sociale „asistaţi social”, spunând că „nu îi pasă de aceşti oameni” care  nu plătesc impozite. Înregistrarea făcută de o persoană care s-a infiltrat la acea reuniune a ajuns astfel în presa americană.