Preşedintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătorului Cătălin Şerban

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de eliberare din funcţie a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

25 sept. 2013, 14:42
Preşedintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătorului Cătălin Şerban

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, mai multe decrete, între care cel privind eliberarea din funcţia a lui Nicolae Cătălin Şerban, judecător al Curţii de Apel Timişoara, „ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni”.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în august, eliberarea din funcţie a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a condamnării definitive la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban a fost condamnat definitiv, la 18 iunie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Şerban fusese condamnat de Curtea de Apel Alba-Iulia, pe 28 decembrie 2012, la şapte ani de închisoare, dar sentinţa a fost atacată cu recurs.

Secţia pentru judecători a CSM a dispus, pe 17 mai 2012, eliberarea magistratului Cătălin Şerban din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a demisiei acestuia. De asemenea, Secţia pentru judecători a CSM a dispus, în 20 martie 2012, suspendarea lui Cătălin Şerban atât din funcţia de judecător, cât şi din cea de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a cercetării sale de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cătălin Şerban a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 4 aprilie 2012, fiind acuzat că a cerut 60.000 de euro, din care a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a două dosare civile privind privatizarea societăţii Moldomin.

În acelaşi dosar, soţia magistratului, Ramona Mihaela Şerban, notar public, a fost acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iar denunţătorul lui Şerban, Iacob Chişărău, consilier judeţean în Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi fost director general al SC Moldomin SA Moldova Nouă, de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, potrivit DNA.